Uppväxten av Ingvar Oldsberg

Bild på Ingvar Oldsberg som liten.

Ingvar Oldsberg som barn

Ingvar Oldsberg föddes den 31 mars 1945 och växte upp i Mölnlycke, en tätort i västra Götalands län. Med en lugn omgivning kunde Ingvar och alla andra barn utvecklas i sin egen takt. När Ingvar kommenterar på sin uppväxt så säger han att det var en fantastisk uppväxt som la en positiv grund för resten av livet.

Kunde blivit en amerikan

Ingvars morfar, Ole Johansen, växte upp i knappa förhållanden i norska Hønefoss. Till slut blev den enda utvägen att emigrera till Amerika, för att skapa ett nytt liv med nya möjligheter. Men någon stal hans biljett. Då bestämde sig morfar Ole för att skaffa sig en massörutbildning i Danmark och startade upp en badinrättning i centrala Göteborg. När Ole pratade med banken om förlängning av ett lån så kände han att det var svårt att betala. Men då kom lyckan. Två av stans mäktigaste män hörde konversationen som Ole hade haft med bankmannen medans de satt i värmeskåpen och erbjöd sig att gå i borgen. En ofattbar tur som hjälpte morfar Ole att fortsätta bygga sitt liv i Sverige.

Bodde med hela familjen

Ingvars barndomshem, vid Stora Kullbäckstorp, är en herrgårdsliknande byggnad med tillhörande ladugård med stora, gröna ytor. En dröm för vilket energifyllt barn som helst! På ovanvåningen bodde Ingvars mormor och morfar medans Ingvar, hans bror och föräldrar bodde på bottenvåningen. Ingvar gillade att bo så nära sina morföräldrar och kunna träffa dem varje dag. Ibland när Ingvar skulle in till stan så fick han gärna en peng av mormor som han kunde köpa något gott för!

Han är väldigt glad över ansträngningen som hans föräldrar gjorde för att se till att han klarade studierna med bra betyg. Ingvar fick inte cykla till fotbollsplanen innan mammas läxförhör var avklarat, det var viktigt att studierna blev klara innan fritiden började.

Ingvar i skolan

Ingvar började skolan ett år för tidigt då hans lekkamrater var ett år äldre. Klassen som Ingvar gick i var väldigt liten, på hela skolan så var det endast 30 barn. Det var en väldigt lycklig tid i Ingvars liv och han trivdes på skolan. Lärarna gillade Ingvar, de kunde alltid lita på honom då han alltid erkände bus som han varit inblandad i.

Bild på Ingvar Oldsberg i skolbänken